Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Osallisuuskysely 2022

07.11.2022 | klo 08:00 - 30.11.2022 | klo 17:00

Syksyn aikana arvioimme osallisuuden kokemusta toiminnassamme. Kysymme kokemusta harrastajilta ja heidän läheisiltänsä. Kyselyyn vastaaminen vie maksimissaan 10 minuuttia. Kaikki kerättävä tieto käsitellään luottamuksellisesti. Jokaisen osallistuminen perustuu täysin vapaaehtoisuuteen.  

Lomakkeen pääsee täyttämään vielä tämän viikon ajan sähköisesti alla olevien linkkien kautta tai vastaamalla paperikyselyyn Konalan olohuoneessa. Arvostamme jokaista vastausta. Osallisuuden arviointiin tarvitsemme teidän, harrastajien sekä läheisten kokemuksia. 

Lomake osallistujalle -linkki
Lomake läheiselle -linkki

Arviointi on oleellinen osa yhdistyksen tuottamien palvelujen kehittämistä. Tulokset käsitellään henkilökunnan kesken ja raportoidaan yhdistyksen hallitukselle sekä toiminnan rahoittajalle STEAlle. Toiminnan arvioinnilla ja jatkuvalla kehityksellä varmistamme rahoituksen myös seuraaville vuosille.  

Miksi osallisuuskysely tehdään? 

Osallisuus on toimintamme ytimessä. Yhdistyksen toiminnan tarkoituksena on vahvistaa lapsen ja nuoren toimintakykyä, elämänlaatua ja asemaa. Ne ovat suoraan yhteydessä osallisuuden kokemukseen. Toimintaterapeuttiopiskelijat Jyväskylän Ammattikorkeakoulusta tekivät kyselyn meille opinnäytetyönään 2020. Nyt pääsemme vihdoin testaamaan sitä.

THL määrittelee osallisuuden näin:
”Osallisuus on kuulumista ja kuulluksi tulemista. Osallinen ihminen voi vaikuttaa oman elämänsä kulkuun ja yhteisiin asioihin. Osallinen ihminen pääsee osalliseksi yhteisestä hyvästä: hän voi sekä tuottaa yhteistä hyvää että pääsee nauttimaan siitä. Vaikutusmahdollisuuksien ja resurssien ohella oleellista on, että uskoo omiin mahdollisuuksiinsa.” 

 Mitä teemme osallisuuskyselyllä? 

Kyselyn tulokset käsitellään. Aineistoa käsittelevät projektikoordinaattori Tuuli Ahonen ja toiminnanjohtaja Anna-Mari Laitila. Tämän jälkeen järjestämme Ilmaisun Huoneen toiminnassa mukana olleille nuorille sekä heidän läheisilleen osallisuuspajan.  

Pajan tarkoituksena on syventyä sekä jatkokehittää toimintaa osallisuuskyselyssä esiin tulleisiin teemoihin sekä konkreettisiin ehdotuksiin. Mietimme yhdessä uusia tapoja, joilla parantaa osallisuuden kokemusta meillä.  Pajan jälkeen ideat ja ajatukset jaetaan koko työryhmälle. Ideoita testataan konkreettisesti toiminnassamme.  

Osallisuustyö ei kuitenkaan lopu tähän. Osallisuutta jatkokehitetään myöhemmin keväällä Lapset on tärkeitä -hankkeen kanssa.   

Kiitos osallistumisestasi arviointiin!

Tiedot

Alkaa:
07.11.2022 | klo 08:00
Loppuu:
30.11.2022 | klo 17:00