Projektit
ANTOISA-hanke – vapaa-ajan toiminnalla iloa autismikirjon nuorille
ANTOISA on keväällä 2023 alkanut kolmevuotinen hanke, joka kehittää autismikirjon nuorille mielekästä vapaa-ajan toimintaa sekä etsivää työtä kodin ulkopuolisen vapaa-ajan vieton tueksi. Luomalla uusia vapaa-ajan vieton mahdollisuuksia sekä tukitoimia vapaa-ajan toiminnassa käymiseen hanke vahvistaa nuorten yhteiskunnallista osallisuutta ja hyvinvointia.
Hankkeen kohderyhmä on 16-29-vuotiaat autismikirjon nuoret, joilla ei ole kehitysvammaa. Erityisesti hanke keskittyy syrjäytymisvaarassa oleviin nuoriin, jotka eivät vietä vapaa-aikaa kodin ulkopuolella. Hanke selvittää, mitä tukea nuori ja hänen perheensä tarvitsee kodin ulkopuoliseen vapaa-ajan viettoon sekä kehittää etsivää työtä nuorten kodin ulkopuolelle saattamiseksi. Hanke toteutetaan Sosiaali- ja terveysalan järjestöjen avustamiskeskus STEAn avustuksella.
ANTOISA-hanke järjestää vapaa-ajan toimintana Olkkaria ja mm. kesäretkiä, lue täältä lisää mitä hankkeessa tapahtuu. Samaa matkaa -saattamispalvelulla hanke tarjoaa tukea vapaa-ajan toiminnassa käymiseen vapaaehtoisella saattajalla.
Seuraa ANTOISA-hanketta Facebookissa ja Instagramissa, niin saat aina tietää mitä hankkeessa tapahtuu!
Teemme mielellämme yhteistyötä eri toimijoiden kanssa. Ota yhteyttä hankkeen projektikoordinaattoriin yhteistyöideoista.
Meri Aaltonen
Projektikoordinaattori
puh. 050 547 8219
meri@malary.fi
Ilmaisun Huone täydensi yhdistyksen palveluita
Ilmaisun Huone alkoi keväällä 2020 harrastustoimintaa kehittävä hanke, jonka ensimmäiset ryhmät alkoivat samana syksynä. Vuodesta 2023 hanke on jatkanut toimintaansa osana yhdistyksen muuta harrastustoimintaa.
Hanke on täydentänyt ja kehittänyt pääkaupunkiseudun harrastetarjontaa erityistä tukea tarvitseville lapsille, nuorille sekä nuorille aikuisille. Päätavoitteena on ollut edistää lasten ja nuorten sosiaalisia taitoja turvallisessa, vertaistuellisessa ympäristössä. Samalla vahvistettiin osallistujan itsevarmuutta, erilaisia vuorovaikutusmenetelmiä, uusia ilmaisutapoja sekä kommunikaation apuvälineiden käyttöä. Hanke toteutettiin Sosiaali- ja terveysalan järjestöjen avustamiskeskus STEAn avustuksella.
Hankkeessa ovat olleet mukana Kehitysvammaliitto, Uudenmaan CP-yhdistys, CP-liitto ja Teatteri ILMI Ö. Monipuoliset verkostot auttavat saavuttamaan kohderyhmän monipuolisesti ja oikea-aikaisesti sekä ohjaamaan heidät oikean palvelun pariin.
Malaryn malli
MALARY-malli on pandemian aikana tuotettu opas erityisharrasteryhmien ohjaamiseen. Opas on tarkoitettu henkilöille, jotka suunnittelevat tai jo toimivat erityistä tukea tarvitsevien lasten ja nuorten parissa.
Oppaasta saa käytännön ohjeita ja vinkkejä ryhmän ohjaamiseen ja toteuttamiseen. Oppaassa kerrotaan, miten huomioida yksilölliset tarpeet, muodostaa niiden perusteella kaikkia tukeva ryhmä ja miten toimia erilaisissa yksilöllisissä tilanteissa. Oppaassa pohditaan myös omaa ohjaajuutta erityisryhmien ohjaajana.
Kirjoittajilla on pitkä kokemus erityisesti tukea tarvitsevien lasten, nuorten ja nuorten aikuisten harrasteryhmien ohjaamisesta.
Lisätietoja: info@malary.fi
Toteutamme tapahtumia ja osallistumme tilaisuuksiin
Olemme kiinnostuneita kasvattamaan yhteistyötä yritysten, muiden järjestöjen, koulujen ja lasten sekä nuorten osallisuutta edistävien yhteistyökumppaneiden kanssa. Toteutamme tapahtumia sekä osallistumme erilaisiin tilaisuuksiin. Vierailemme kutsusta pääkaupunkiseudun kouluissa. Koululuokat voivat tulla tutustumaan toimintaamme tai järjestää toimintaa luokalle yhteistyössä kanssamme.
Jos olet kiinnostunut yhteistyöstä, ole yhteydessä Anna-Mariin:
Anna-Mari Laitila
toiminnanjohtaja
Puh. 045 8746 746
anna-mari@malary.fi