Toiminta ja arvot

Tukea erityislapsille ja -nuorille

Tarjoamme erityistä tukea tarvitseville lapsille ja nuorille monipuolista vapaa-ajantoimintaa ja kuntoutumista tukevaa toimintaa pääkaupunkiseudulla. Toimintaa tuotetaan yhdistyksen omien tilojen lisäksi ympäri pääkaupinkisrutua.

Toiminnan tarkoituksena on edistää erityistä tukea tarvitsevien lasten ja nuorten sekä heidän perheidensä elämänlaatua ja asemaa. Huomioimme toiminnassa jokaisen yksilölliset tarpeet ja toiminta rakennetaan lasten sekä nuorten toimintakyvyn ehdoilla. Toiminnassa ei ole diagnoosi- eikä ikärajoja.

Ryhmätoiminnan lisäksi tarjoamme yksilöohjausta kuntosalilla. Lisäksi yhdistys tarjoaa vaativaa lääkinnällistä kuntoutusta lapsille ja nuorille.

Yhdistyksen toiminta

Yhdistyksen toiminta auttaa kiinnittymään yhteisöön ja toimimaan sen jäsenenä sekä osana yhteiskuntaa. Toiminnalla vahvistetaan lapsen ja nuoren toimintakykyä sekä itsenäisen elämän taitoja. Tavoitteena on, että lapsi oppii hyödyntämään lähiympäristön palveluja oman hyvinvoinnin edistämisessä. Yhdistyksen toiminnassa mukana oleville perheille tuotetaan yhteistä toimintaa, johon kaikki perheen jäsenet voivat osallistua yhdenvertaisesti.

Yhdistys on perustettu vuonna 1992 vanhempainyhdistyksenä. Tärkeimmät rahoittajat ovat Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEA, jäsen- ja käyntimaksut sekä lahjoitukset. Yhdistyksellä on toiminta- ja fysioterapiaan Kela-, HUS- ja Vantaan kaupungin sopimukset. Toimintaa tukevat myös yritykset ja yksityishenkilöt lahjoituksin.

Missio, visio ja arvot

VISIO: Toimimme palveluntuottajana ja valtakunnallisena asiantuntijana, joka kouluttaa, jakaa tietoa ja vaikuttaa alan kehittämiseen.

MISSIO: Olemme yhdenvertainen toimija, joka tuottaa erityisryhmille tavoitteellista harrastetoimintaa, kuntoutusta ja perheen sekä arjen ohjausta. Rakennamme kannustavaa toimintaa kasvaa ja kehittyä yksilöllisesti.

ARVOT: rohkea, varma ja kannustava

Yhdistyksen hallitus

Petri Sämpi, puheenjohtaja

Yhdistyksen hallituksessa jäsenenä vuodesta 2017 lähtien ja hallituksen puheenjohtajana keväästä 2019 lähtien. Resonaarin musiikkikoulun päätoiminen opettaja ja uimaryhmäläisen isä. “Tekemisen ja osallistumisen ilo kuuluvat kaikille. Arvostan yhdistyksen tekemää työtä todella paljon. On hienoa saada olla mukana tekemässä ja kehittämässä yhdistyksen toimintaa”, kommentoi Petri.

Mirja Junnila

On ollut yhdistyksen toiminnassa mukana alusta asti, vuodesta 1993, erityislapsen vanhempana ja ammattilaisena. Mirja on koulutukseltaan psykologi ja osallistunut PoKe-kuntoutuksen (nykyinen TAVAT) kehittämiseen ja klinikoille. “Sydäntäni lähellä on erityisesti perheiden tukeminen. Omasta kokemuksestani tiedän, miten paljon tukea erityislapsi vaatii, mutta myös kuinka paljon iloa hän tuo”, kertoo Mirja. Hän haluaa auttaa lapsen läheisiä löytämään lasta kehittävää ja arjen sujumista helpottavaa toimintaa – yhteistyössä on voimaa!

Sonja Takkunen

On toiminut monipuolisissa sosiaali- ja terveysalan työtehtävissä viimeisen 20 vuoden ajan, lisäksi hänellä on ollut oma hoiva-alan yritys viiden vuoden ajan. Koulutukseltaan Sonja on lähihoitaja, seksuaalineuvoja ja erityistason seksuaaliterapeutti. Elämäänsä Sonja kuvaa olevan monipuolista ja antoisaa. Kohta aikuistuvien lasten lisäksi hänen arkeaan värittää adoptio-erityislapsi. “Yhdistyksessä toivon, että pystyn jakamaan kokemuksiani ja ymmärrystä sekä osaamistani eri näkökulmista”, täydentää Sonja.

Jenni Turunen

On ollut yhdistyksen jäsen vuodesta 2018, hallituksessa Jenni aloitti tänä vuonna. Jennin kahdesta lapsesta vanhempi käy yhdistyksen uimaryhmässä. “Nautin itse lapsena monenlaisista harrastuksista urheilusta kädentaitoihin ja näytelmäkerhoon. Päälajikseni valikoitui ampumahiihto, jota harrastin tavoitteellisesti viisitoista vuotta. Säännöllisimpiin harrastuksiini kuuluvat kestävyysjuoksu ja kirjapiiri ystävien kanssa sekä tänä syksynä aloittamani aikuisbaletti. Haluan edistää sitä, että kaikilla muillakin on mahdollisuus löytää itselleen iloa tuottava harrastus”, kertoo Jenni.

Eveliina Pulli

On toiminut hallituksessa vuodesta 2017. Yhdistyksen toiminnassa hän on ollut mukana pitkään sekä Kunnon Huoneen fysioterapeuttina että PoKe-klinikoiden ohjaajana. Eveliina on erikoistunut neurologisten- ja lapsiasiakkaiden kuntoutustyöhön, osteopatia täydentää hänen ammattitaitoaan. “Olen pienen pojan äiti ja ulkoilmaihminen sekä ”ikiliikkuja”. Käynkin viikoittain Kunnon Huoneella omien kuntoutujieni kanssa. Olen edelleen tiiviisti mukana yhdistyksen arjessa, jota voin osaltani kehittää hallituksen jäsenenä”, kertoo Eveliina.

Yhdistyksen palvelut

Yhdistyksen palveluita ovat Kunnon, Toiminnan ja Ilmaisun Huoneet, yksilöohjaus, kotiharjoitteluohjelma, avoin toiminta sekä lääkinnällinen kuntoutus.