045 8746 746 info@malary.fi

ILMAISUN HUONE

Ilmaisun Huoneella vuorovaikutustaitoja ja sosiaalisia taitoja

Ilmaisun Huoneella ohjaus on aktiivista vuorovaikutus- ja sosiaalisten taitojen tukemista. Se on yksi yhdistyksen kolmesta harrastuspalvelustamme.

Toiminnan myötä lapset ja nuoret oppivat sosiaalisia taitoja sekä ryhmässä ja yleisissä ympäristöissä toimimista. Osallistujan yksilölliset tarpeet ja mielenkiinnonkohteet otetaan huomioon Ilmaisun Huoneen kaikessa toiminnassa.

Lapsille Ilmaisun Huone tarjoaa mahdollisuuden oppia yhdessä toimimista ilon, leikin ja henkilökohtaisen tuen avulla.  Toimintaa tuetaan ammatillisesti vahvistaen vuorovaikutusta, voimaantuen ja iloiten onnistumisista. Nuorten kanssa painotus on keskustelevan kulttuurin luomisessa, muiden huomioimisessa sekä yhteiskunnassa toimimisessa.

Mitä opimme ryhmässä?

Lapset ja nuoret oppivat vuorovaikutuksen taitoja ryhmässä ja yleisissä ympäristöissä toimimista.

Nuorten tulevaisuus

Nuorten digi- ja itsenäisyystaitoihin keskittyvä ryhmä on alkanut!

Ryhmässä tutuksi tulevat mm. somettaminen, raha-asiat, asumiseen liittyvät asiat sekä oma hyvinvointi. 

Leikki tutuksi

Ryhmä luo turvallisen ja vertaistuellisen ympäristön leikille. Harjoittelemme leikkitaitoja sekä erilaisia tapoja leikkiä.

Voit tarvittaessa osallistua avustajan kanssa.

Ryhmä on suunnattu alle kouluikäisille tai juuri koulun aloittaneille lapsille, joilla on hankaluuksia osallistua leikkiin kavereiden kanssa tai leikkiä yksin.

UUTTA: Pelailuryhmä

Tykkäätkö pelailusta? Pelailuryhmä on suunnattu noin 11–15-vuotiaille kaikenlaisesta pelailusta pitäville. Keskitymme lauta- ja seurapeleihin. Nautimme lautapeleistä yhdessä, pelaamme tuttuja klassikoita ja tutustumme uusiin peleihin.

Pelailuryhmä on loistava paikka nuorille, jotka kaipaavat tsemppausta sosiaalisiin tilanteisiin tai jotka kommunikoivat AAC-menetelmin. Pelaaminen kehittää mm. tunnetaitoja, muistia ja ongelmanratkaisutaitoja sekä luo yhteisöllisyyttä!

Taidekurssit

Taidekursseilla vahvistamme luovin menetelmin itseilmaisua, vuorovaikutteisuutta sekä itsetuntemusta.

Pääset kokeilemaan eri menetelmiä monipuolisesti, kun toiminta vaihtuu joka toinen viikko.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä, kerromme mielellämme lisää.

ilmaisunhuone@malary.fi

Vuorovaikutustaidot

Opetellaan tapoja toimia erilaisissa sosiaalisissa tilanteissa, laajennetaan sanavarastoa ja kehitetään tunnetaitoja. Käydään läpi erilaisia vuorovaikutusmenetelmiä, uusia ilmaisutapoja sekä kommunikaation apuvälineiden käyttöä.

Itsevarmuus

Vahvistetaan osallistujan itsevarmuutta kommunikoitsijana/vuorovaikuttajana. Jokaisen mielipide on kuulemisen arvoinen. Tuemme ja jannustamme toinen toisiamme, tasavertaisina toimijoina. Saamme onnistumisen ja pärjäämisen kokemuksia. Sinä osaat ja sinä pystyt.

Itseilmaisu

Itseilmaisua kehittämällä edistetään kykyä tunnistaa ja tuoda esille omia tunteita ja mietteitä erilaisin menetelmin. Itseilmaisun kautta kehittyy myös sosiaaliset taidot. Kun opit ilmaisemaan itseäsi monipuolisesti, saat paljon myös takaisin.

Tavoitteet

Ilmaisun Huoneella vuorovaikutustaitoja ja sosiaalisia taitoja edistetään harrastuksen kautta. Toiminta on suunnattu lapsille, nuorille ja nuorille aikuisille. Ryhmissä käytetään erilaisia vuorovaikutusmenetelmiä ja kommunikaation tueksi tarkoitettuja apuvälineitä.

Toiminnan myötä lapset ja nuoret oppivat sosiaalisia taitoja, sekä ryhmässä että yleisissä ympäristöissä toimimista. Tavoitteena on kartuttaa sanavarastoa ja rohkaista nuorta vuorovaikuttajana ja itsenäisenä toimijana.

Toiminta innostaa ja sitouttaa uuteen harrastukseen. Toiminnan kautta tutustutaan yhteiskunnan palveluihin ja miten toimia niissä.

pad

Kevään 2024 ryhmäaikataulu

Muutokset aikatauluihin mahdollisia

Maanantai:

16.30–18.00
Pelailuryhmä (nuoret)

18.15–19.30
Taidekurssit (nuoret)

Keskiviikko:

17.30–18.30
Leikkiryhmä (lapset) TÄYNNÄ

 

Torstai:

17.00–18.00
Nuorten tulevaisuus (nuoret ja nuoret aikuiset)

 

 

Perjantaisin tai lauantaisin

Nuorten illat kokoontuvat kerran kuukaudessa.

Perhehulinat kerran kuussa (lapset)

Tuuli Ahonen

Ilmaisun Huoneen vastaava

Puh. 050 544 4611
tuuli@malary.fi

Miten tulla mukaan?

Uudet harrastajat

Lähesty meitä sähköpostitse, puhelimitse tai tule käymään. Kutsumme uudet asiakkaat yhteydenoton jälkeen tutustumaan toimintaan, jotta voimme suunnitella jokaiselle parhaiten sopivan ryhmän. Ryhmiin saa tulla tutustumaan ympäri vuoden ilman sitoutumista.

Yhdistyksen tilat soveltuvat pyörätuolia käyttäville asiakkaille.

Missä ryhmät pidetään?

Ryhmä pidetään yhdistyksen omissa tiloissa Konalantie 47 B, 00390 Helsinki.

Osa toiminnasta voidaan järjestää ulkona, josta ilmoitetaan erikseen tilanteen mukaan.

Tiedustelut ja ilmoittautuminen

Puh. 050 544 4611
ilmaisunhuone@malary.fi